Колумни

Најново од Енаука.мк

Отров од пајаци како потенцијален лек за мозочен удар

Пајаците од фамилијата „Atracinae“ или повеќе познати како Австралиски мрежни пајаци (Australian funnel-web spiders) се едни од најсмртоносните пајаци на светот. Овој отровен предатор...