Д-р Александар

Минатата колумна, во која потенциравме зошто е потребно и како да се заштитите од штетни производи и совети за здравјето, предизвика интерес и реакции кај одреден дел од читателите. Коментарите се движеа од поддршка, па до скепса и сомневање...
Имаше една реклама пред неколку години во која една мила бабичка препорачуваше одредени капки и на крајот од рекламата бабичката велеше дека тие капки „за све помажу”. И иако во прв момент човек може да се насмевне и тоа...
Високиот крвен притисок е тивок убиец. Ќе повторам: високиот притисок убива. Има барем две причини зошто не го сфаќаме овој здравствен проблем доволно сериозно: прво, бидејќи е многу застапен, па помалку се плашиме. Или со други зборови, наоѓаме утеха во...

АВТОР

5 НАСЛОВИ0 КОМЕНТАРИ

КОЛУМНИ НА ЕНАУКА

Чекор над ДНК: епигенетика и нејзината историја (Трет дел)

Канцер и Епигенетски Болести Епигенетиката е имплицирана во патогенезата на болести како рак, невроразвојни пореметувања, аутизам, и Мартин-Бел синдромот. Во 1983, Ендру Фајнберг и Берг...

НОВО НА ЕНАУКА