Најнови

Најново од Енаука.мк

Во океаните има неограничено количество нуклеарно гориво

Познато е дека во окените се наоѓа ураниум, а сега научниците од Универзитетот Стенфорд во Калифорнија, сметаат дека открле начин да го екстрахираат ураниум...