Медицина и Здравје

Најново од Енаука.мк

Првата вакцина против маларија ќе биде тестирана во три земји во...

Светската здравствена организација соопшти дека африканските земји Гана, Кенија и Малави се избрани за тестирање на првата вакцина против маларија. Вакцината која ќе се применува...