Таг: kletki

Најново од Енаука.мк

Најголемиот оптички телескоп е веќе во изградба

Започната е изградбата на првиот оптички телескоп, кој би можел да обезбеди важен придонес во потрагата по вонземјани. ЕЛТ (Extremely Large Telescope) ќе биде...