М-р Симона Шенбакар

Симона Шенбакар е магистер по фармацевтска биотехнологија и моментално работи во Германија во областа на генетска дијагностика на ретки болести и персонализирана медицина како раководител на Одделот за Медицински квалитет и генетско советување во фирмата Centogene.

М-р Симона Шенбакар

Симона Шенбакар е магистер по фармацевтска биотехнологија и моментално работи во Германија во областа на генетска дијагностика на ретки болести и персонализирана медицина како раководител на Одделот за Медицински квалитет и генетско советување во фирмата Centogene.
Канцер и Епигенетски Болести Епигенетиката е имплицирана во патогенезата на болести како рак, невроразвојни пореметувања, аутизам, и Мартин-Бел синдромот. Во 1983, Ендру Фајнберг и Берг Вогелстеин го забрзале напредокот на епигенетската наука, кога ја споредиле метилацијата на одредени гени поврзани...

АВТОР

4 НАСЛОВИ0 КОМЕНТАРИ

КОЛУМНИ НА ЕНАУКА

Зошто никој не може да го пронајде гробот на Џингис Хан?

Многу голема Земја со многу големи легенди. Без патишта, без постојани градби, само огромно небо, тафтувана сува трева и силни ветришта. Екипа од Би-Би-Си...

НОВО НА ЕНАУКА