Во Шангај веќе се користат роботи во угостителството

Сопственикот на еден популарен ресторан во центарот на Шангај, „вработил“ роботи како келнери кои ги послужуваат гостите.

Во ресторанот всушност има два „вида“ роботи, едни кои ги пречекуваат гостите, а други кои се движат во ресторанот и ги послужуваат.

Покрај тоа што примаат нарачки и ја служат храната, роботите се и голема атракција и привлекуваат сѐ поголем број на луѓе.

„Јас сум малиот Јуанјуан. Работам. Ве молам направете место, благодарам“ – вака им се обраќа еден од роботите на посетителите во ресторанот.

Сопственикот тврди дека роботите се всушност добра инвестиција, бидејќи чинат само 29 долари годишно и тоа за полнење на батериите.

Погледнете го видеото

Поддржете ја нашата работа:
Ви благодариме за секоја ваша поддршка и донација