Алое вера – совршена билка за прочистување на воздухот во домот

Освен што го разубавуваат просторот, собните растенија го прочистуваат и воздухот, ги елиминираат штетните гасови, чадот од цигари и ја намалуваат количината на алергени. Еве кои растенија влегуваат во најтесниот избор на природни филтри на воздухот.

Алое вера – украсна тропска билка, одлична за подигање на нивото на кислород во домот. апсорбира формалдехид, јаглероден диоксид и јаглероден моноксид

Зелен лилјан – е во состојба да врши фотосинтеза под минимално осветлување. Одлично ги апсорбира отровите од воздухот како формалдехид, јаглероден моноксид и бензен. Едно растение прочистува површина од 200 квадратни метри.

Бршлен – ова растение дефинитивно треба секој да го има дома. Бршленот отстранува 60 проценти од мувлата од воздухот и 58 проценти од честички од фекалии за само шест часа од поставување во просторијата.

Поддржете ја нашата работа: