Д-р Александар

Минатата колумна, во која потенциравме зошто е потребно и како да се заштитите од штетни производи и совети за здравјето, предизвика интерес и реакции кај одреден дел од читателите. Коментарите се движеа од поддршка, па до скепса и сомневање...
Имаше една реклама пред неколку години во која една мила бабичка препорачуваше одредени капки и на крајот од рекламата бабичката велеше дека тие капки „за све помажу”. И иако во прв момент човек може да се насмевне и тоа...
Високиот крвен притисок е тивок убиец. Ќе повторам: високиот притисок убива. Има барем две причини зошто не го сфаќаме овој здравствен проблем доволно сериозно: прво, бидејќи е многу застапен, па помалку се плашиме. Или со други зборови, наоѓаме утеха во...

АВТОР

5 НАСЛОВИ0 КОМЕНТАРИ

КОЛУМНИ НА ЕНАУКА

Зошто никој не може да го пронајде гробот на Џингис Хан?

Многу голема Земја со многу големи легенди. Без патишта, без постојани градби, само огромно небо, тафтувана сува трева и силни ветришта. Екипа од Би-Би-Си...

НОВО НА ЕНАУКА