Раскажувачот

Најново од Енаука.мк

Колку мегапиксели има човечкото око?

Според научникот и фотограф, Д-р. Роџер Кларк, резолуцијата на човечкото око е 576 мегапиксели. Разликата е огромна доколку ова го споредите со камера од...