(ВИДЕО) Нов Гинисов рекорд за најдолг престој во мраз

Литванец ја тестираше својата издржливост така што помина 3 часа и 1 минута потопен до врат во мраз, за ​​да го собори Гинисовиот рекорд. Валеријан Романовски го собори Гинисовиот рекорд за најдолг целосен контакт на телото со мраз, со влегување во стаклен сад исполнет со коцки мраз кој беше поставен на главниот плоштад во историскиот литвански град Вилнус.

Претставниците на Гинис беа таму да го следат настанот, кој траеше 3 часа и 1 минута. Тие рекоа дека ќе биде потребно извесно време за да се потврди рекордот. Рекордот моментално го држи француската ентузијастка за издржливост која помина 2 часа и 35 минути потопена во мраз во декември 2020 година.

Поддржете ја нашата работа: