Новиот ровер на Марс започнува со потрагата за живот

Пред само неколку часа успешно слета новиот ровер на НАСА на Марс Mars Perseverance

Роверот-мисијата Mars Perseverance е дел од долгорочната програма на НАСА за истражување на Марс со помош на роботи NASA’s Mars Exploration Program

Овој технолошки напреден ровер е опремен со специјална опрема и има задача да бара траги за можна предходна цивилизација или живот на Марс

Поддржете ја нашата работа: