Човештвото за 200.000 години дошло до 1 милијарда, а само за 200 години до 7 милијарди. Погледнете како

Биле потребни речиси 200.000 години за човештвото да ја достигне бројката од 1 милијарда жители, но Индустриската револуција и развојот на земјоделството придонеле за само 200 години да достигнеме 7 милијарди.

Растот е намален поради фактот дека семејствата имаат се’ помалку деца, во просек, за разлика од нашите предци, но сепак се предвидува до 2100 година да има 11 милијарди жители на Земјата.

 

Поддржете ја нашата работа: