Мистериозниот Ванзолини мајмун снимен дури после 80 години ( Видео )

СПОДЕЛИ

Мистериозниот амазонски Ванзолини мајмун за првпат после дури 80 години е забележан и снимен во дивина.

Овој сладок мајмун има црно влакно и карактеристични златни прамени на нозете, за прв пат бил документиран од страна на бразилскиот зоолог Паоло Ванзолини по кого подоцна и го добил името во далечната 1936 година и оттогаш е невидилив за научниците кои иако наоѓале негови мртви трупови повеќе од 80 години го немаат забележано жив.

Друга карактеристика за овој мајмун е тоа што тој се движи слично на мачките користејќи ги четирите екстремитети

https://www.youtube.com/watch?v=hS0mKuMV6s8

Дискусија

Коментари

СПОДЕЛИ
------- Донации -----------------------------------------------------------------------------BTC : 32CyCcnLh1wnLp5LqTm72BrWTsonxYtu7n --------------------------------------ETH: 0x5EB1a3010c339F794c2DA50Fd215Afc6B76334EA ----------------------------