Овој “среќен” ракун преживеа пад од деветти кат

СПОДЕЛИ

Еден ракун е забележан додека се искачувал на станбена зграда во Оушн сити во Љу Џерси. Во моментот кога го достигнува деветиот кат, се чини како да го менува своето мислење, се врти и скока од зградата.

После падот на песочната површина, истиот со голема брзина бега сосема неповреден во одреден правец.

Ракуните се познати по своите вешти лудории и својата агилност. Тие можат да ги заријат своите канџи каде ќе посакаат, додека своите екстремитети се во состојба да ги вртат за 180 степени, со цел полесно да слегуваат од вертикални површини.

Дискусија

Коментари

СПОДЕЛИ