Популарноста на Netflix расте: засега има преку 130 милиони претплатници

Netflix сеуште важи за најсилен провајдер на стриминг услуги на глобалниот пазар, и таа позиција нема намера за брзо да ја препушти на некој од другите конкуренти. Тоа го потврдува и анализата на вториот квартал од оваа година, во кој Netflix се здоби со нови 5,15 претплатници. Засега на месечно ниво има дури 131,2 милиони.

Од нив, 57,4 милиони се од САД, а во остатокот од светот се дури 72,8 милиони. Дури ни најавеното зголемување на цените на претплатата не му наштети на Netflix, кој со тоа лесно ја компромитира содржината.

Најмногу од сè,притоа се мисли на популарните серии како Star Trek: Discovery серијата, втората сезона на Stranger Things и цела листа други популарни серии, филмови и документарци.

Конкуренцијата не е на глобално ниво, но првиот придружник Амазон со својата услуга Prime не е ни толку далеку, бидејќи има нешто повеќе од 100 милиони претплатници ширум светот.

Поддржете ја нашата работа: