Американскиот „Space X“ успешно лансираше за НАСА ( Видео )

Шесте астронаути на меѓународната вселенска станица се подготвуваат да го пречекаат десетиот карго товар што американската приватната компанија „Space X“ го доставува за НАСА.

Во моментов капсулата со товарот се наоѓа во орбита и како што известуваат од контролата на летање , успешно се отворени соларните панели на модулот и тој безбедно патува кон меѓународната вселенска станица каде треба да пристигне во среда

Видео од полетувањето:

Видео од видео преноносот на Спејс екс : ( Преминете на 10 минута )

 

 

Поддржете ја нашата работа: