(ВИДЕО) Полициски дронови кои ти викаат ако си надвор…

Полицијата во земји како Шпанија и Кина користи беспилотни летала за да ги спречи луѓето да излегуваат надвор за време на тековната пандемија.

Владата на Шпанија објави дека земјата е во вонредна состојба во петок, 13 март, а следниот ден на сите во земјата им беше наредено да останат дома. Неколку дена подоцна, полицијата почна да користи беспилотни летала опремени со звучници за да викаат на луѓе кои ги кршат правилата, погледнете:

 

Поддржете ја нашата работа: