(ВИДЕО) Футуристички хотел над облаците кој ќе може да прими 5.000 гости

Овој футуристички хотел е поставен да ви овозможи врвно патување. Sky Cruise, хотел на нуклеарен погон, ќе биде над облаците и ќе биде доволно голем за да прими 5.000 гости. Виралното видео од овој летечки хотел ги остави оние што го погледнале без зборови.

Sky Cruise има луксузна сала која има неверојатен поглед од 360 степени на околината, вклучувајќи ги и воодушевувачките глетки.

Лифтот ќе ја поврзува панорамската сала со главната палуба за забава, која ќе има трговски центар, спортски центар, базен, ресторан, бар, игралиште за деца и кино.

Има и посебна област за организирање настани како свадби, роденденски прослави, деловни состаноци…

Концептот е базиран на визијата на Тони Холмстајн, а неговиот футуристички хотел изгледа како комбинација од џамбо џет и голем крузер. Благодарение на нуклеарниот погон, Sky Cruise може да лета со години без потреба од слетување.

Погледнете како изгледа.

Поддржете ја нашата работа: