Награди за меѓународна комедија – див свет – фотографија 2021

Природата може да биде прекрасна, инспиративна и величествена, но понекогаш е навистина смешна. Секогаш брилијантните награди за фотографија „Комедија диви животни“ штотуку ги објавија финалните кандидати за нивниот конкурс во 2021 година.

Избраните 42, претставуваат најсмешните фотографии за оваа година, а доколку имате фаворит и сакате да станете потенцијален добитник на iPad, својот глас може да го дадете на comedywildlifephoto.com најдоцна до 12.10.2021 година. Добитниците ќе бидат објавени на 22 октомври.

Доколку ви се допаѓаат сликите, проверете ги финалистите од минатогодишниот натпревар тука.

Ouch! ©Ken Jensen/Comedywildlifephoto.com
The Photo-Bombing Wave. ©Cheryl Strahl/Comedywildlifephoto.com
I guess summer’s over. ©John Spiers/Comedywildlifephoto.com
Draw me like one of your French bears. ©Wenona Suydam/Comedywildlifephoto.com
Peekaboo. ©Charlie Page/Comedywildlifephoto.com
The Majestic And Graceful Bald Eagle. ©David Eppley/Comedywildlifephoto.com
Dancing away to glory. ©Sarosh Lodhi/Comedywildlifephoto.com
Monkey riding a giraffe. ©Dirk Jan Steehouwer/Comedywildlifephoto.com
Don’t worry, be happy. ©Axel Bocker/Comedywildlifephoto.com
Tree hugger. ©Jakub Hodáñ/Comedywildlifephoto.com
Time for school. ©Chee Kee Teo/Comedywildlifephoto.com
Laughing snake. ©Aditya Kshirasagar/Comedywildlifephoto.com
Поддржете ја нашата работа: