НАУЧНИЦИТЕ ПОТВРДИЈА: Душата постои и таа е бесмртна

Двајца сериозни западни научници, британскиот физичар, сер Роџер Пенроуз и Германецот Хенс Дир, соопштија дека човекот има душа и оти таа постои на „квантно ниво“, пренесува New scientist.

Како што тврди Пенроуз, пронајдени се докази со кои се потврдува дека човечката свест се наоѓа во „микротубулите во внатрешноста на клетките“. По смртта, таа енергија го напушта телото.

Британецот нагласува дека „квантните информации“, штом ќе го изгубат носителот, тежнеат да мигрираат кон вселената. Дел од научниците од институтот „Макс Планк“ од Минхен, каде веќе со години се трага по докази за квантната природа на „човечката душа“, веднаш ги поддржаа заклучоците на Пенроуз. Еден од нив, Ханс Петер Дир, не крие дека верува оти после телесната смрт, луѓето ги чека „вечен живот“.

Поддржете ја нашата работа: