10 погрешни психолошки идеи

Бен Амбриџ е автор на „PSY-Q“, со што ги воведува читателите во некои од главните наоди во психологијата преку интерактивни загатки, игри, квизови и тестови.

Тој, исто така пишува одлични интересни приказни преку кои ја поврзува психологијата со актуелните настани. Неговата статија  „Зошто да не може да зборуваме со животните?” беше во потесен избор за наградата „Гардијан“, 2012.

Зошто треба да го погледнете видеото?

Колку од она што го знаете за  вашиот мозок е, всушност, погрешно? Бен Aмбриџ „шета“ низ 10 погрешни популарни идеи за психологијата и открива неколку интересни факти за тоа како нашиот мозок навистина функционира.

 

Транскриптот на видеото на хрватски јазик.

ЕНаука.мк e проект во кој главната движечка сила се лица со хендикеп и негови главни цели се враќање на интересот за науката и технологијата во нашите домови, институции и медиуми, како и да докаже дека вистинското место на лицата со хендикеп е во македонската наука и економија. Редовното посетување на нашиот портал, споделувањето и дискусија на интересните статии ќе овозможи одржливост на овој проект и ќе поттикне други слични идеи од кој бенефит би имало целото општество.

Поддржете ја нашата работа: