13 годишно момче реши рубикова коцка за 15 секунди

СПОДЕЛИ

Рубикoвите коцки, освен што ги забавуваат децата, претставуваат голема инспирација и предизвик и за возрасните. За многу луѓе понекогаш е невозможно да се дојде до точната комбинација на коцката, но 13-годишниот Јунџу од Кина, тоа успеа да го реализира за 15 секунди.

Неговиот успех му донесе титула во Гинисовата книга на рекорди како прв во светот кој за најкратко време успеал да ја реши мистеријата на рубиконовата коцка. За да го постигне овој успех момчето интензивно тренирало две години.

Дискусија

Коментари

СПОДЕЛИ