Ова видео претставува детална 3-димензионална мапа на познатиот универзум. Мапата е креирана со 20-годишно истражување на научници од целиот свет. Истражувањето на ноќното небо, мерење на позициите и растојанија на повеќе од 4 милиони галаксии и квазари доведе до оваа детална карта која треба да ни помогне во откривање на преостанатите мистерии на нашиот Универзум.

Поддржете ја нашата работа: