„BLITAB“ – првиот таблет за слепи лица

Модерните уреди како лаптопите и таблетите се сосема бескорисни за слепите лица или за лицата со оштетен вид. Тоа се должи на фактот дека визуелниот приказ на единиците е во срцето на современите системи за комуникација и информација, вклучувајќи го и интернетот.

Оваа пречка особено ја погодува креативноста на слепите лица кога тие работат во која било ИТ индустрија.

Сега, сето тоа може да се избегне со помош на „BLITAB“ – првиот таблет кој користи нова технологија за да создаде графика и мапи на Брајовата азбука за да им го направи модерниот свет подостапен и полесен на слепите лица и лицата со штетен вид. Погледнете за што станува збор.

Поддржете ја нашата работа: