Дали е опасно да ги пукаме прстите?

Грег Фут и тимот од БритЛаб истражувале што вели науката за ова прашање.

Во видеото откриваат зошто ова се случува, што точно го прави звукот и зошто не можете двапати да го „пукате“ истиот зглоб. Како бонус, видете што му се случило на еден посветен научник кој ги „пукал“ прстите од едната рака секој ден повеќе од 60 години, за да види дали е тоа штетно.

Поддржете ја нашата работа: