Дубаи го претстави „Летечкиот пожарникар“ (Видео)

Дубаи со цел да реши еден релативно голем безбедносен проблем се реши да набави опрема за своите тимови на пожарникари која ќе им овозможи буквално да летаат.

Оваа опрема се набавува и тестира со цел да се реши проблемот со евентуални пожари и ризици од пожари што се случуваат на мостовите.

Кога ќе се случи несреќа, пожар или експлозија на мост, најчесто патот е блокиран и е скоро невозможно да се пробие пожарникарското возило до местото каде треба да се интервенира и плус овие ситуации се многу опасни така што ретко кој би се осмелил да се приближи  до пожарот.

Во видеото што ќе го видите се работи за употреба на таканаречениот  „Jetpack Delphine“ систем и секоја чест на човекот што го управува.

Поддржете ја нашата работа: