Иранскиот министер за здравство дава прес-конференција за коронавирусот додека самиот покажува знаци!

Пред неколку дена, иранскиот заменик министер за здравство Ирај Харирчи одржа прес-конференција за новиот коронавирус.

Г-дин Харирчи, кој ја предводи иранската работна група против коронавирусот и Али Рабии, министер за социјална помош, ја уверија јавноста дека не го покриваат обемот на појавата, по обвинувањата дека во Иран имало повеќе случаи од официјалниот број на пријавени. Покрај тоа што се обидуваше да ја уништи идејата дека иранската влада го крие вистинскиот обем на појавата, на прес-конференцијата требаше да ја разубеди јавноста за опасностите со кои се соочуваат од вирусот. Во Иран моментално има најголема смртност поврзана со коронавирус надвор од Кина, 19.

За време на конференцијата, сепак, Харирчи започна да покажува видливи знаци на непријатност и зема марамица за да ја избрише потта, додека Рабии продолжи со пораката дека земјата го има избувнувањето под контрола.

Тогаш Харирчи даде свој дел од изјавата, продолжувајќи значително да се поти.

Сега, министерот потврди дека е заразен со коронавирус и се самоизолирал за да го спречи ширењето на други. Од изолација, тој сними видео во кое ветувал дека неговите колеги ќе го прекинат ширењето на болеста и тој повторно ќе се врати во борбата откако ќе се опорави.

Поддржете ја нашата работа: