Како изгледа една прошетка во вселената?

Излегувањето на вселенска прошетка надвор од прангите во орбитата над Земјата, е еден од најпосебните моменти за секој астронаут и искуство кое е резервирано само за тие среќници – барем додека вселенските летови не станат достапни и за сите други.

Најновото видео кое го објави НАСА, одлично ни го опишува престојот во вселената. Видеото е направено од страна на францускиот астронаут Thomas Pesquet во текот на вселенската прошетка во мартот.

Поддржете ја нашата работа: