Матарка за бренди од Титаник продадена за 88.000 евра

СПОДЕЛИ
Хелен Черчил Канди му ја дала на Едвард Кент матарката на која било изгравирано мотото на нејзиното семејство „верни, но несреќни“. Канди потоа му рекла на Кент: „Ти имаш повеќе шанси да преживееш отколку јас“.

Меѓутоа, Канди преживеала, а Кент загинал, заедно со повеќе од 1.500 патници. Матарката била пронајдена истовремено со неговото тело.

Дискусија

Коментари

СПОДЕЛИ
------- Донации -----------------------------------------------------------------------------BTC : 32CyCcnLh1wnLp5LqTm72BrWTsonxYtu7n --------------------------------------ETH: 0x5EB1a3010c339F794c2DA50Fd215Afc6B76334EA ----------------------------