Најбрзиот јазик на планетата

Достигнува брзина до 21 километар на час и може да достигне должина 1,5 пати поголема од должината на телото на гуштерот. Кога ловат некој плен кој се движи брзо, можат да го забрзаат пет пати побрзо од борбен авион.

Ако не можете да замислите како изгледа тоа, погледнете го овој камелеон во забавено движење. Видеото е околу 60 пати побавно отколку реалното време.

Поддржете ја нашата работа: