Најдобриот дрон во светот

Досега имаме видено многу дронови и нивни изведби меѓутоа кога станува збор за функционалност, примена и издржливост овој дрон и неговиот принцип на работа вистински одушевува.

„Gimball“ е првиот дрон кој може да трпи удари и безбедно да се управува во присуство на луѓе без грижа дека истиот може да повреди некого. Овој дрон може да  понуди вистинско решение во многу ситуации, посебно во спасувачки мисии при големи хаварии, земјотреси и слични непогоди, но откако ќе ги прегледате видеата сами ќе можете да си создадете слика и идеја за неговата иднина.

 

Поддржете ја нашата работа: