НАСА бара кандидати за астронаути на Марс

Агенцијата соопшти дека ќе прифаќа апликации од 14 декември до средината на февруари и се очекува да ги објави кандидатите избрани во средината на 2017 година.

Голем број на професии можат да аплицираат, од воениот персонал на пилотите до инженери, научници и лекари.
Следната класа на астронаути може да се очекува да лета на кој било од четирите различни мисии на САД во текот на нивните кариери: Меѓународната вселенска станица, во екипажите на двете комерцијални летала, во моментов во развој од страна на американските компании, и на „Орион“  вселенското летало на НАСА за длабоко истражување на вселената.

 

Поддржете ја нашата работа: