НАСА открила необичен објект на Марс кој е достоен да се истражи

НАСА објави дека роверот на Марс снимил необичен и извонреден објект. Иако од тимот на НАСА претпоставуваат за што може да станува збор, сепак, тие останале изненадени, затоа одлучиле да го набљудуваат за да можат со сигурност да потврдат што е всушност.

Имено, станува збор за прекрасен објект на површината на Марс. Тимот одлучил да се фокусира роверот за негово детално истражување. НАСА смета дека овој објект би можел да е метеорит.

“Истражувачкиот тим смета дека би можел да биде метеорит судејќи по неговиот изглед”, пишува Сузан Швензер, една од членовите на тимот. “Сепак изгледот може да не излаже”, додава таа.

Објектот го добил името “Little Colonsay”. Иако истиот е досега проследен, и тогаш истражувачите дошле до заклучок дека станува збор за еден од бројните предмети кои се наоѓаат на површината на Марс, но сепак одлучиле детално да го истражат.

Поддржете ја нашата работа: