НАСА подготвува сензација: „Откритие надвор од нашиот Сончев систем“

Во соопштението за медиумите, НАСА вели дека ќе се откријат важни информации за егзопланетите, односно планетите надвор од нашиот Сончев систем, кои орбитираат околу некои други ѕвезди.

Егзопланетите се нашата најголема надеж во пронаоѓањето на вонземски живот. Многу од нив наликуваат на Земјата и возможно е да имаат услови за живот, а секој ден се откриваат нови.

На конференцијата ќе бидат присутни астрономи и научници од целиот свет, а јавноста ќе може да поставува прашање со помош на хаштагот #AskNasa во текот на настанот, кој ќе се одржи на 22 февруари, во 19.00 часот.

Capture

 

Поддржете ја нашата работа: