Првиот 3Д печатен мост во светот

Посетителите на еден Мадридски парк од неодамна можат да го видат првиот пешачки 3Д печатен мост во светот.

Оваа чудесна структура е дело на Институтот за напредна архитектура на Каталонија, во соработка со тим од архитекти, инжинери и претставници на градските власти.

Мостот е со должина од 12 и ширина од 1,75 метри и премостува мала река во парк во гратчето Алкобендас, во непосредна близина на Мадрид. Мостот е направен од вкупно 8 делови.

Креаторите гордо истакнуваат дека ова е прв пат 3Д штампач да се користи за  изградба на мост, а како изгледа тоа, погледнете во видеото.

Поддржете ја нашата работа: