Успешно лансирање на SpaceX (Ексклузивно Видео)

Енаука.мк за своите читатели остана доцна во ноќта да го проследи историското лансирање на „SpaceX“.

Приватната компанија „SpaceX“ пред неколку часови успешно ја лансираше својата ракета во орбита и исто така го направи историското приземјување на првиот дел од ракетата кој ќе може повторно да се употреби.

На овој начин се очекува да се намалат трошоците за веленските патувања и за доставување ресурси и сателити во вселената.

Можете да го погледнете целиот настан кој беше пренесуван во живо (видеото почнува од 10:00 мин)

  • 32:10 Одбројување и полетување
  • 34:40 Одвојување на првиот дел со главните мотори
  • 41:40 Слетување на првиот дел (фантастично)
  • хх Елон Маск напиша на твитер „Welcome back, baby“
Поддржете ја нашата работа: