Видео што спасува животи ( Хајмлихов зафат + )

Хајмлиховиот зафат се изведува на лице кое се гуши, меѓутоа што ако вие сте тоа лице и нема кој да ви помогне?

Џеф Рехмар е медицинско лице и пожарникар од Колорадо кој има повеќе од 20 години искуство во оваа област. Исто така, тој е инструктор по пружање прва помош. Рехмар измислил алтернативен зафат кој може да го изведете сами, без ничива асистенција и со тоа да си го спасите животот.

 

Препорачуваме да ги погледнете видеата подолу :

Во случај на гушење на друга особа или дете можете да го употребите Хајмлиховиот зафат

 

Поддржете ја нашата работа: