Апликацијата која им помага на слепите лица да гледаат

Креирана е Aipoly апликацијата која им помага на слепите и лицата со оштетен вид да идентификуваат повеќе од 1000 различни предмети кои се наоѓаат пред нив. Апликацијата моментално е достапна за бесплатно симнување на седум јазици: англиски, германски, штански, арапски, француски, јапонски и италијански.

Алберто Рициоли е основач на апликацијата која беше претставена на Саемот за потрошувачка електроника во Лас Вегас, и доби награда за најдобра иновација.

Поддржете ја нашата работа: