Апликацијата “Телеграм” доби три милиони нови корисници после “падот” на Фејсбук

СПОДЕЛИ

Три милиони нови корисници се пријавиле на апликацијата Телеграм во последните 24 часа, во периодот кога “паднаа” Facebook, Instagram и WhatsApp.

Телеграм е сервис за пораки, сличен на WhatsApp и моментално го одржуваат донации, за разлика од Фејсбук кој го одржуваат реклами кои ги следат податоците од корисникот. Од Телеграм нагласуваат дека ја штитат приватноста на корисниците и тоа им е едно од главните правила.

“Се чини дека три милиони нови корисници се пријавија на Телеграм во последните 24 часа. Одлично. Ние имаме приватност и неограничен простор за се”, пишува извршниот директор на Телеграм.

Дискусија

Коментари

СПОДЕЛИ
------- Донации -----------------------------------------------------------------------------BTC : 32CyCcnLh1wnLp5LqTm72BrWTsonxYtu7n --------------------------------------ETH: 0x5EB1a3010c339F794c2DA50Fd215Afc6B76334EA ----------------------------