“Area 51” Дали конечно ќе видиме вонземјани?

Област Бура 51, “Не можат да не спречат сите нас” е настан на Фејсбук, планиран за 20.09.2019 година, од 3:00 до 6:00 часот по локално време, на подрачје 51, објект на Соединетите воздушни сили (УСАФ) во рамките на Опсег на тестови и обука на Невада, за да се изврши рација на областа во потрага по вонземски живот. Настанот беше создаден од Мети Робертс, кој потврди дека е комичен и ја одзема одговорноста за какви било жртви, ако луѓето всушност се обидат да ја нападнат воената база. Робертс го објави настанот на 27 јуни 2019 година. Над 2 милиони луѓе одговориле „оди“ и 1,5 милиони „заинтересирани“ на страницата на настанот.

Останува да видиме дали луѓето денеска навистина ќе трчаат низ областа по потрага на вонземјанци…

Поддржете ја нашата работа: