Дали е загрозено производството на кислород на планетата?

Малите организми наречени фитопланктони произведуваат повеќе од половина од кислородот во нашата атмосфера. Едно ново истражување вели дека потоплите океани, како резултат на климатските промени, може да стават крај на тоа. Погледнете го видеото.

Поддржете ја нашата работа: