Дали знаевте за што служи дупката на капачето од пенкалото?

Дизајнерите на ”БИК” направиа нов дизајн на познатите ”Cristal Pen” пенкала уште во 1991 година. Тие додадоа мала дупка на капачето од пенкалото, но малку од нас знаат зошто всушност служи таа.

Точно таа дупка годишно спасува стотина детски животи. Децата обично си играат со ситни работи, како и со капачиња од пенкала, а возрасните се склони да го џвакаат.

Поентата е дека оваа мала дупка во капачето го овозможува протокот на воздух низ душникот, доколку некое лице го проголта. На тој начин лицето добива на време додека стигне брза помош.

Поддржете ја нашата работа: