Гориво од лимонада

Тојота  ги истражува  сите видови на одржливост,  за создавање на енергија во  светот околу нас. Дури и нешто како лимонада, има потенцијал да  се претвори во гориво за нашите автомобили . Тоа е добар потсетник дека има толку многу природна енергија околу нас (сонце, ветер, итн) и ако  ја зачуваме ,  може да се отворат нови на можности за напојување на автомобилите и да се намали загадувањето.

Видеото е последно од серијата „ Fueled by everything“ на Тојота.

 

Поддржете ја нашата работа: