Иновација од земјата на Бедуините, шолји за кафе изработени од песок

Наликува на детскиот кинетички песок, но сепак не е тоа. Компанијата „Foundry“ од Дубаи создаде материјал сличен на песок што може лесно да се моделира и да ја менува формата создавајќи разни функционални производи. Еден од нив е малечка шолја за кафе.

Производот е своевиден симбол на Обединетите Арапски Емирати бидејќи песокта е едно од нејзините природните обележја и ја има во изобилство.

Првите луѓе на компанијата очекуваат наредниот период на пазарот да излезат и со други слични креативни решенија.

Поддржете ја нашата работа: