iPhone 11, 11 Pro, 11R, 11 Max

Новите гласини ни кажуваат дека Apple ќе  најави три нови iPhone модели во септември оваа година. Apple веке неколку години во низа најавува нови телефони во средината на септември. Трите нови модели се очекува да изгледаат навидум исти како предходните модели од предната страна, а од задната страна ке има забележлива промена во големината и бројот на камерите, односно 14+12+12 мега пиксели.

Новите модели ќе работат на iOS v13.0, батеријата ке има капацитет од 4000mAh а екранот ке биде со големина од 5.8 инчи.

Се очекува најскапиот модел со највисоки перформанси да има ознака iPhone “Pro”. За прв пат зборот “Pro” се сретнува во името на еден IPhone, но досега сме виделе повеке модели од други производители да го користат зборот “Pro” за опис на нивиот смартфон.

Поддржете ја нашата работа: