Историја на чоколадата: Од каде потекнува и како се правела


Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/enaukamk/public_html/wp-content/plugins/ad-injection/ad-injection.php on line 824

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/enaukamk/public_html/wp-content/plugins/ad-injection/ad-injection.php on line 831

Доколку не можете да си го замислите животот без чоколада, среќни сте што не сте се родиле во 16ти век. До тогаш, чоколадата постоела само во Средна Америка. Погледнете го ова ТЕД-образовно видео кое говори за историјата на чоколадата и како таа изгледала пред неколку векови.

Дискусија

Коментари