Лажицата која ќе го промени животот на хендикипираните лица

Компанијата Liftware направи посебна лажица која им овозможува на лицата со инвалидитет сами да се хранат.

Овој гаџет е специјално направен за лицата кои не можат да го контролираат движењето на мускулите.

Лажицата е наречена Liftware Level, и е дизајнирана така што на лицата кои имаат потешкотии со контролирање на движењето на раката, можат да се хранат сами.

На видеото може да видите дека од лажицата нема ништо да испадне, иако раката неконтролирано се движи.

Батеријата на Liftware Level трае еден час при едно полнење, и чини 195 долари.

Поддржете ја нашата работа: