Машина за перење што може да се носи в џеб!

СПОДЕЛИ

Австралиска компанија дизајнираше машина за перење алишта којашто може да се понесе буквално секаде. Тежи само 70 грама и може да се носи в џеб!

 Машината е наменета за оние кои патуваат со малку багаж, а особено е погодна за кампери, планинари и слично.

Во неа може да се стават чорапи, маици, долна облека, кошули и друго. Потоа, се додава вода и детергент и се затвора со систем сличен на ќесите со вакуум. Откако ќе се истисне воздухот, се почнува со рачно триење на ќесата во времетрање од 1-3 минути.

Кога перењето ќе заврши облеката се плакне и се остава да се исуши. Производот е наречен „Скруба мини“, а неговата цена е околу 30 долари.

Дискусија

Коментари

СПОДЕЛИ
------- Донации -----------------------------------------------------------------------------BTC : 32CyCcnLh1wnLp5LqTm72BrWTsonxYtu7n --------------------------------------ETH: 0x5EB1a3010c339F794c2DA50Fd215Afc6B76334EA ----------------------------