Машина за вежбање и перење алишта „BiWa“

BiWa или кратенка од „Bike Washing“ е статичен велосипед кој го дизајнираа студенти од Кинескиот национален универзитет од збратимениот град на Охрид, Далиан.

Оваа машина која изгледа како обичен статичен велосипед – домашна направа за вежбање, е всушност и машина за перење алишта, која функционира додека човекот врти на велосипедот. Кога го „возите“ овој велосипед, силата на педалата ја ротира главата на машината за перење алишта, а во исто време вишокот на енергија се чува во батеријата и може да се користи за вклучување на дигиталниот дисплеј или за идна намена.

exercise-bike-washing-machine-dalian-nationalities-university-china-14

exercise-bike-washing-machine-dalian-nationalities-university-china-15

exercise-bike-washing-machine-dalian-nationalities-university-china-13

exercise-bike-washing-machine-dalian-nationalities-university-china-16

exercise-bike-washing-machine-dalian-nationalities-university-china-5

Оригиналниот текст е преземен во соработка со интернет порталот на универзитетот „Гоце Делчев“ UGD life и можете да го погледнете тука.

Поддржете ја нашата работа: